Известие

Collapse
No announcement yet.

Температура на мотора!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
    Аз ви се чудя как колите ви заковават точно на еди колко си градуса и край. Моята стрелка постоянно се движи между двете чертички като не стига до чертичките а се движи между тях палвно и леко се качва на горе после пада на долу и пак на горе
    Ами не знам, но забива и не мърда. Ако спра да заредя после като запаля е качила до 90, но като покарам пак се заковава на температурата на снимката.
    Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
    EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
    EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от 50 cent Покажи съобщение
      Ами не знам, но забива и не мърда. Ако спра да заредя после като запаля е качила до 90, но като покарам пак се заковава на температурата на снимката.
      Колега, и при мен стой на същото положение, но при замерване с термометър се оказва, че реално е по висока. Температурният датчик, подаващ сигнал към уреда на таблото, е за смяна (20-тина лева). След загасяне на двигателя температурата е възможно да се покачи малко, заради това, че водната помпа спира да върти. Споко, не е аномалия.
      Успех,
      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Имах същия проблем като на автора - с измиване на радиатора се оправи.

П.П.: преди това смених термостат нахалос.
        Honda CB 500
        Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
        Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
        Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

при мен на извънградско държи малко по-нагоре от 50 градуса,това е при ниски температури като днешните. това нормално ли е или имам за смяна термостат.Имам сменен термодатчик на термостата преди по малко от 1000км
          Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Директно си за смяна на термостат колега! В най-големите студове по магистралта ми държеше между деленията за 80 и 90 градуса! ( С чисто нов термостат съм )
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщение
              при мен на извънградско държи малко по-нагоре от 50 градуса,това е при ниски температури като днешните. това нормално ли е или имам за смяна термостат.Имам сменен термодатчик на термостата преди по малко от 1000км
              Ако не го смениш и застудее още малко,ще почне да ти свети и индикатора с инжектора.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                Аз ви се чудя как колите ви заковават точно на еди колко си градуса и край. Моята стрелка постоянно се движи между двете чертички като не стига до чертичките а се движи между тях палвно и леко се качва на горе после пада на долу и пак на горе
                И аз съм така.

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                Ако не го смениш и застудее още малко,ще почне да ти свети и индикатора с инжектора.
                Не съм сигурен дали има връзкка с инжектора.Той ми светна това лято,когато замина датчика на коляновия вал през горещите дни.
                Иначе съм карал колата когато я купих извънградско със скапан термостат, е над 50 не дигна но индикатор не видях да свети, бе зимъска, след това го смених.Ако е малко над 50, както пише колегата Zimin също означава, че е заминал термостата.
                Last edited by fred; d.m.y г., 22:42.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

през повечето време е на 50 и от време на време мръдва,а по-принцип нормалната температура каква е?
                  мерси за бързите отговори,скоро време ще се сменя
                  Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Около 90.

Comment

Първоначално публикувано от lord_chuldarkar Покажи съобщение
                      Имах същия проблем като на автора - с измиване на радиатора се оправи.

П.П.: преди това смених термостат нахалос.
                      Как точно го изми, само външно или и вътрешни промивки с препарати ? Питам, понеже не съм го правил, а и практическия ефект ме интересува.
                      Иначе за температурата - сменил съм термостат и датчик и като цяло държи 90, на извънградско пада съвсем леко за изветно време, а на градско качва до 97 замалко, мисля че е нормално така.
                      Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
                      "My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"

Comment

Първоначално публикувано от stef_nikolaev Покажи съобщение
                        Как точно го изми, само външно или и вътрешни промивки с препарати ? Питам, понеже не съм го правил, а и практическия ефект ме интересува.
                        Иначе за температурата - сменил съм термостат и датчик и като цяло държи 90, на извънградско пада съвсем леко за изветно време, а на градско качва до 97 замалко, мисля че е нормално така.
                        При един тип на автомивка - само външно, но трябва да се внимава.

Сега гледам че недозагрява като пусна и парното хептем - най много 75-80градуса, а лятото прегряваше в градски условия, явно пак ще сменям термостат (този който сложих преди малко повече от година беше някакъв евтин), но се чудя дали да не сменя и антифриза и да повторя процедурата с миенето на радиатора.
                        Honda CB 500
                        Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
                        Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
                        Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Колега извинявай че ще ползвам темата ти, но имам един въпрос.При мен е обратното. При средна скорост 60-70 на 2-3000 оборота темп. датчик ми показва температура 60 градуса някаде, едвам мърда от 50-те градуса.Възможно ли е това. Карах бавно защото пътя близо 40 км е ужасен, а някаде съм карал и на 2-ра.
                          Alfa 156, 2.0 TS
                          VW Vento 1.8- Бившата
                          Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Първоначално публикувано от lyuboo Покажи съобщение
                            Колега извинявай че ще ползвам темата ти, но имам един въпрос.При мен е обратното. При средна скорост 60-70 на 2-3000 оборота темп. датчик ми показва температура 60 градуса някаде, едвам мърда от 50-те градуса.Възможно ли е това. Карах бавно защото пътя близо 40 км е ужасен, а някаде съм карал и на 2-ра.
                            Щом не вдига температура,термостата е фирясал.

Comment

Първоначално публикувано от lyuboo Покажи съобщение
                              Не е нормално...Термостата е за смяна
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Тия дни трябва да се сменя значи.А да знаете някой читав сервиз в Сливен за Алфи, че аман от майстори вече.
                                Alfa 156, 2.0 TS
                                VW Vento 1.8- Бившата
                                Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Working...
                                X